El compromís artístic de Joan Commeleran (Barcelona 1902-1992)

La mostra "El compromís artístic de Joan Commeleran (Barcelona, 1902-1992)" ens permet conèixer un dels nombrosos artistes plàstics silenciats per les anàlisis adoctrinades. Saca de l'oblit la vida i les obres d'un dibuixant, il·lustrador i pintor involucrat en les avantguardes de l'art català del segle XX que va trencar amb el Modernisme amb un art fort i original; que es va adaptar als temps de la Segona República, la Guerra Civil, el Franquisme i la Transició Democràtica sense renunciar al seu compromís artístic; però que ja no figura en la memòria col·lectiva ni en la tradició acadèmica. La gran aportació de José Miguel Santacreu, comissari de l'exposició, és trencar el silenci a contra corrent i demostrar que Commeleran és un exponent de l'expressionisme figuratiu avantguardista de compromís social, catòlic i català del segle XX que mereix figurar en la memòria col·lectiva i la tradició acadèmica. Santacreu ha arreplegat en la mostra més de cent obres artístiques de Joan Commeleran, entre dibuixos originals i il·lustracions publicades en llibres de bibliofília i en contes divulgatius en periòdics i revistes entre 1929 i 1992. Estem convençuts que aquesta mostra serà tot un descobriment per al públic i, a més, ens permetrà endinsar-nos en el complex i ric món artístic del segle vint, tan íntimament lligat amb els esdeveniment polítics que ho van conformar.

Vicerectorat d'Extensió Universitària, Universitat d'Alacant
José Miguel Santacreu Soler

Peces: 15 Panells de cartó ploma . Mida: 1 plafó de 150 x 100 cm 7 plafons de 100 x 150 cm 7 plafons de de 100 x 100 cm. Pes: 26 kg.
2 paquets de 150x100x5 cm 1 paquet de 100x100x7 cm en paper embalatge

El sistema d'ancoratge és amb una alcayata col·locada en la paret, que enganxa amb un suport que ve ja incorporat als panells. Dos suports en la part superior del panell

Més informació