Literatura i cançons - Panells

La literatura i la música han anat de la mà tot sovint. Hi ha poemes que tenen una musicalitat intrínseca que es percep en la lectura, fins i tot en la que es fa en silenci. Moltes lletres són pura poesia que ha esdevingut cançó perquè qui l’ha escrita tenia ben a la vora una guitarra o un piano. En tot cas, és ben clar que llegir alimenta la vida i inspira més encara la creació. És per això que amb molta freqüència trobem referències literàries en les cançons. Les maneres en què la literatura s’encasta en la música poden ser ben diverses. Va molt més enllà de la musicació de poemes, de la qual trobareu una breu pinzellada en aquesta exposició. Hi ha alguns autors que s’han convertit en símbols i referents, pel que han escrit, per la repercussió de les seues obres, i és per això que són molt cantats i protagonitzen parts de cançons. En algunes ocasions són els noms de les seues obres les que hi apareixen i, en d’altres, els personatges que han creat. I com a màxima referència literària, hi ha les intertextualitats, les evidents i les que passen desapercebudes i fa goig descobrir. Seguim explicant el reviscolament de la música valenciana en aquesta #PrimaveraMusical que s’ha viscut des de finals del segle XX i ja en ple segle XXI. Els artistes del País Valencia i l’abast de la literatura catalana com a font principal i els braços oberts també a la resta de lletres del món. Trobem que, tot plegat, ens posa de manifest el bagatge cultural dels nostres lletristes i quin pes té la literatura a l’hora de fer les seues creacions. Ens mostra quin caliu els han deixat les lectures i alhora permet fer una difusió de la literatura més enllà del seu àmbit, una manera d’arribar a molts altres públics. Aquesta exposició, a més de visitar-la, també la podeu veure i escoltar. Per això, teniu l’opció de seure a gaudir dels vídeos o escoltar en qualsevol moment i indret les cançons de les llistes de reproducció que trobareu en cada secció. Esperem que llegiu, canteu, recordeu moments viscuts amb la música, vos emocioneu i sigueu feliços amb tot el que la literatura i les cançons són capaces d’aportar-nos a la vida.

Vicerectorat d'Extensió Universitària, Universitat d'Alacant
David Garcia Sirvent

Peces: Exposició: 23 panells en orientació vertical de 100x150x1 cm. 8 panells introductoris en orientació horitzontal de 41x30x1 cm. 4 panells en orientació horitzontal de 27x21x1 cm. 11 panells de fotos de 21x15x1 cm. Photocall: 1 lona en orientació horitzontal de 300x200 cm 2 panells en orientació vertical de 100x150x1 cm. 8 panells de llibres de 19x27x1 8 panells d’LP de 31x27x1 cm.. Mida: . Pes: 56 kg.
2 paquets de 160x106x25 cm 1 paquet de51x35x25 cm en caixa de cartró

El sistema d'ancoratge és amb una o dues escàrpies col·locades en la paret, que enganxa amb un suport que ve ja incorporat als panells.

Més informació