Formació de caps de jutges de les fases locals - VI Edició
Formació de caps de jutges de les fases locals - VI Edició
La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una activitat plenament consolidada del pla d’actuació anual de la Xarxa Vives. Les fases locals classificatòries tindran lloc entre els mesos de gener, febrer i març i es disputaran entre els centres docents inscrits a una mateixa universitat de referència de les 15 universitats organitzadores. Els equips guanyadors representaran a la seua universitat en la fase final, que acollirà del 17 al 19 d’abril de 2024 la Universitat Jaume I.
L’objectiu de la competició és millorar les habilitats comunicatives dels alumnes participants i fomentar l’adquisició de competències transversals, com la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs i la planificació i presa de decisions. Proveeix al professorat d’una eina d’innovació docent i crea un espai de col·laboració entre els nivells d’educació secundària i superior.
La funció de cap de jutges és la de vetllar per la correcta aplicació del reglament i la coordinació del jurat que l’acompanya. El jurat de les fases locals és diferent al de la fase final. És imprescindible establir criteris comuns i homogenis que eviten incoherències entre les valoracions que es proporcionen als equips d’ambdues fases. La persona que faça de cap de jutges de la fase local probablement siga el primer contacte que l’alumnat té amb algú que els “avalua” des de la universitat. Per aquest motiu i per garantir l’èxit de l’experiència, de l’esforç dels equips i dels principis docents que promou la competició, es planteja aquesta sessió formativa amb els objectius específics següents:
• Aportar informació detallada i actualitzada per al correcte desenvolupament de la funció de cap de jutges de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.
• Establir criteris comuns i homogenis per a la valoració dels debats: coherència entre fase local i fase final.
Caps de jutges de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que organitzen les universitats de la Xarxa Vives d’Universitats. La sessió també està oberta als responsables tècnics de l’organització de les fases locals.
Cal confirmar la participació a través d’aquest formulari fins al 12 de gener.
9:30 h
INTRODUCCIÓ A L’ACTIVITAT
Maria Teresa Albero, cap de projectes de la Xarxa Vives d’Universitats.
9:45 h
FUNCIONS DELS CAPS DE JUTGES, APLICACIÓ DE LA NORMATIVA I PROCEDIMENTS
Fani Grande, jutgessa i cap de jutges en edicions anteriors de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.
Fani Grande. Escriptora, guionista i experta en comunicació. Practitioner i Màster Practitioner en PNL. Màster Trainer en Presentació i Lideratge. Experta en entrenament d’equips. Profesional Advanced en Coaching Executiu. Especialista en metodologies creatives. Especialista en Anàlisi no Verbal de la comunicació. També s’ha format en anàlisi de la comunicació no verbal, resolució de conflictes i en mediació intercultural.
Imparteix classes de comunicació en l’IVAP, CEFIRE, UV, UPV i UA. Fa tallers de foment lectors, oratòria, escriptura creativa i sobre l’ús ètic de les xarxes socials en Primària, ESO i Secundària. Ha sigut professora de narrativa a l’Aula Oberta (UV). És formadora en oratòria per a la Xarxa Vives. Mentora en gestió del talent. Consultora d’estratègies comunicatives i visibilització de marca personal.
Ha col·laborat de manera regular en premsa, ràdio i televisió. El seu últim projecte va ser conduir la sèrie documental Valentes per a À Punt. Com a escriptora i autora teatral ha publicat nou llibres dirigits al públic infantil, juvenil i adult. L’últim títol publicat ha sigut un Manual de comunicació eficaç i creativa per a la lliga de debat de la Xarxa Vives, en edició digital.