Font: Universitat de Vic
Vic, Castelló de la Plana, Palma.- 22.05.2012.- El Casino de Vic, va acollir, el 15 de maig a les 18 h, una nova sessió del Circuit de Ciència 2012, en el marc del Fòrum Vives, sobre el tema Professionals i nouvinguts: claus per a una bona comunicació sobre salut.
La trobada tenía com a objectiu conèixer l’opinió dels experts sobre els problemes de comunicació en l’àmbit de la salut, en base a quatre eixos: a qui i com afecten aquests problemes, quina és actualment la magnitud del problema, quines que són les solucions més viables i què s’està fent actualment.
L’activitat va ser presentada per Àngel Torres, professor de Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic i va comptar amb la participació de Rafael Guayta, metge especialista en Salut Pública i Immigració; Carles López, director i metge de l’ABS de Salt i Jaume M. March, professor de l’Escola Politècnica Superior de la UVic i membre del Projecte Melisa.
De les reflexions dutes a terme al llarg de la trobada, es van obtenir les propostes de millora:
-
Millorar els plans de comunicació en el centres d’atenció a la salut, o crear-ne on no hi siguin.
-
Enfortir les associacions d’immigrants i relacionar-se amb aquestes per tal de fer entendre la prevenció en la salut i minimitzar els xoc cultural.
-
Adaptar els equips d’atenció que encara no estigui adaptats en els processos de millora comunicativa.
-
Avaluar la qualitat comunicativa dels professionals i formar aquells on es detecten mancances.
-
Potenciar al mediació en al salut.
-
Elaborar guies i protocols específics.
-
Formar als col·lectius (tant nous vinguts com professionals) de la salut per tal de fer real la millora comunicativa en ambdues parts.
El Circuit de Ciència s’emmarca en els tallers universitaris del Fòrum Vives organitzats per la Xarxa Vives conjuntament amb la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València (UV) i la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (Fecyt), la Xarxa d’Unitats de Cultura Científica i la CAM Obra Social.