- Organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Xarxa Vives d’Universitats, el concurs vol promoure nous formats de comunicació científica en català mitjançant monòlegs de 3 minuts.
14.11.2024. En el marc de la 29a Setmana de la Ciència (SC’24), la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic) acollirà demà, divendres 15 de novembre, la final del “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Xarxa Vives d’Universitats i la col·laboració de la universitat amfitriona. La iniciativa, que té com a objectiu promoure nous formats de comunicació científica en català, arriba enguany a la seva sisena edició.
L’acte enfrontarà 8 finalistes, 4 dones i 4 homes, al Paranimf de la institució (Edifici Casa Convalescència) a les 12 h. Coordinada per monologuistes professionals de la promotora Big Van Ciència, la iniciativa fomenta una comunicació de la ciència àgil i entenedora, mitjançant monòlegs de 3 minuts, fets per estudiants i científics.
Finalistes de l’edició:
- Abel Hernández, professor de secundària i batxillerat, Institut Vicenç Plantada de Mollet del Vallès (Barcelona).
- Ángel Honrado, CEO i project manager de Cancer Prevention at Work i We Do, i project Intelligence de Made Easy SL
- Èlia Bosch, consultora farmacèutica i estudiant de postgrau de Comunicació Científica de la UVic-UCC.
- Elia Ivars, estudiant de doctorat de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC).
- Enric Sangrà, comunicador científic de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).
- Elisa Pérez, estudiant de doctorat de la Universitat Politècnica de València (UPV).
- Roger Gil, professor de Tecnologia de l’Institut Ramon Casas i Carbó Palau-solità i Plegamans (Barcelona).
- Sílvia Planella, enginyera mecànica, arquitecta tècnica, fundadora i directora del projecte ENGINY-era.
En aquesta final es premiaran els tres millors monòlegs escollits pel jurat. El primer premi està retribuït amb 1.000 euros. El segon premi és de 600 euros i el tercer de 400 euros. El jurat del concurs està integrat enguany per Sergi Solà Saña, professor del Departament de Ciències de la Comunicació i cap d’Estudis de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC; Esther Sastre Papasseit, responsable de Comunicació del Consorci Hospitalari de Vic; i Jordi Mas i Castellà, director general de l’FCRI.
Sobre la 29a Setmana de la Ciència
Xerrades, visites guiades, rutes, exposicions, tallers, conferències i prop de 400 activitats de divulgació científica gratuïtes a 37 comarques integren, del 8 al 17 de novembre, l’àmplia oferta de lleure d’alt contingut científic de la 29a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’24).
Organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de BBVA i Amgen, l’SC’24 té com a objectiu apropar la ciència i la tecnologia a la població i promoure les vocacions científiques entre els més joves.