Castelló, Barcelona, Palma.- 24/02/2014.- L’Hostatgeria del Monestir de Poblet ha acollit del 20 al 22 de febrer, el taller universitari Repensant la comunicació dels serveis lingüístics universitaris en un entorn canviant (vegeu el programa i els materials), realitzat en el marc del Fòrum Vives.
Durant tres dies, tècnics i responsables dels serveis lingüístics de les universitats de la regió Vives han analitzat les tendències de la comunicació, les expectatives sobre les universitats, les relacions dels serveis lingüístics en l’entorn universitari, l’atracció de recursos i la marca universitària. Conduït per Pau Canaleta, consultor en comunicació, director del Centre Català d’Anàlisi i Informació Internacional (CCAII), professor i conferenciant en comunicació, el taller va qüestionar i trencar vells esquemes, així com mirar d’una manera diferent la comunicació dels serveis lingüístics.
Entre els ponents participants, Antoni Gutiérrez-Rubí, consultor de comunicació, va parlar sobre xarxes socials i sobre el rastre digital; Toni Puig, exassessor de comunicació de l’Ajuntament de Barcelona, professor de màrqueting púbic d’ESADE i de l‘Institut Nacional d’Administracions Públiques i conferenciant especialista en comunicació i citymarketing, va analitzar la creació de marca, i Lluís Pastor va parlar de l’entreteniment com a base per a la formació. Pastor és director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i professor de Retòrica de la Comunicació i de Llengua a la Facultat de Comunicació de Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL). Finalment, Pau Canaleta va centrar la darrera ponència en la gestió de la comunicació 2.0 dels serveis lingüístics.
Les sessions de treball van incloure diferents tallers, en els quals els participants van tenir ocasió de compartir experiències i conèixer altres punts de vista. El taller va combinar classes teòriques a l’aula i pràctiques o exercicis a l’exterior. Durant tota la jornada es van compartir experiències professionals, per tal de trobar les solucions als casos concrets dels assistents.